EEN VINYL VLOER OP ROL KIEZEN: WAAROP LETTEN?

Vinyl is een synthetische vloerbedekking gemaakt van polyvinylchloride, ook wel gekend als pvc. Vinyl of pvc zijn dus in essentie hetzelfde. Wel bestaan er twee soorten pvc die als vloerbedekking worden gebruikt. Beide zijn recycleerbaar, makkelijk in onderhoud en vochtbestendig.

 

HETEROGEEN of homogeen PVC?

HETEROGEEN PVC

pvc vinylvloer op rol kiezen

Heterogeen pvc is opgebouwd uit verschillende lagen, waaronder een printlaag met een motief of tekening. Door de verschillende lagen heb je bij deze vorm van pvc meer variaties in opbouw, textuur en design. Heterogeen pvc bestaat in rollen, maar ook in tegels of panelen. Bij de tegels of panelen heb je verschillende varianten en plaatsingswijzes.

Heterogeen pvc kan je krijgen op rol, waarbij een zachte onderlaag wordt toegevoegd. Deze vloerbedekking is geluiddempend en voelt zacht en warm aan. Doordat het een zachtere vloerbedekking is, is ze iets minder duurzaam dan de versie in panelen en er bestaan grote kwaliteitsverschillen afhankelijk van de de opbouw. De rollen bestaan in enorm veel verschillende patronen en dessins.

 

HOMOGEEN PVC

homogeen pvc vinylvloer op rol kiezen

Homogeen pvc of vinyl bestaat uit één structuur en dus één homogene kleur. Hierdoor is dit soort pvc steviger en slijtvaster, maar beperkter in variaties dan heterogeen pvc. Ook deze homogene pvc-vloeren zijn beschikbaar op rol, als tegels of als panelen.

Homogeen pvc op rol wordt meestal gelijmd. Deze is echter moeilijker te plaatsen dan de heterogene variant en vraagt meestal een professionele hand. Ook bij homogene pvc-rollen kan je kiezen uit verschillende kleuren.

 

AC-KLASSEN

Op vinylvloeren zijn de AC-klassen van toepassing wat betreft de belasting van de vloer. Kies dus zeker een vloer die sterk genoeg is voor de ruimte waar je ze gaat plaatsen.

AC-klassen  vinylvloer op rol kiezen

 

VINYL OP VLOERVERWARMING

op vloerverwarming  vinylvloer op rol kiezen

Indien vinyl wordt geplaatst in een renovatie bovenop een reeds bestaande vloerverwarming, moet de verwarming 48 uur voor de installatie worden uitgeschakeld. Bij nieuwbouw moet de vloerverwarming eerst worden aangezet nadat de dekvloer werd gelegd. De verwarming moet daarna geleidelijk aan opwarmen, met een stijging van 5 °C per dag.

Wanneer de vloerverwarming zijn hoogste stand heeft bereikt, moet die 7 dagen draaien op die instelling. Daarna is de ondervloer volledig droog. Na afkoeling van de ondervloer kan de LVT vervolgens geïnstalleerd worden. De vloerverwarming mag dan wel pas na drie dagen opnieuw worden ingeschakeld met een maximale temperatuur van 27 °C.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.