Maak je woning slim, zonder kap- en breekwerk

met de hulp van easykit

slimme sturing Easykit

Wil je je woning eenvoudig automatiseren? Easykit helpt je op weg met slimme schakelaars en stopcontacten, om zo in combinatie met een slimme hub je bestaande installatie aan te passen. En dat alles zonder kap- of breekwerk.

 

Advies inwinnen

Je kan bestaande inbouwdozen en kabels gebruiken om je huis te automatiseren, met slimme schakelaars en stopcontacten in combinatie met een hub. Draadloze opties bieden de mogelijkheid om je installatie nog uit te breiden. Ga langs bij een Easykit-filiaal in de buurt om advies in te winnen en een systeem op maat uit te werken.

Het nodige materiaal om je schakelaars en stopcontacten van slimme sturing te voorzien krijg je thuis geleverd, samen met de nodige instructies om de installatie succesvol aan te pakken.

 Easykit zelfbouwkit pakket

voorbereiding

Naast de bekabeling, moet de zekeringkast aangesloten zijn voor je begint. Voorzie een extra stopcontact en zorg dat er internet aanwezig is. Dat is aan te raden om meteen te kunnen programmeren. Bestudeer het materiaal en het instructieboekje. Easykit voorziet ook handige tools om meteen te kunnen starten.

Zet uiteraard steeds de hoofdzekering uit voor je begint. Aan de hand van je legplan kan je aan de slag. Met de nodige uitleg bij de hand, of via de video’s online, ben je voldoende gewapend om dit aan te pakken.

 

aan de slag

slimme enkelvoudige schakelaar

Voorzie op de juiste plaatsen een slimme schakelaar, die je dan kan uitbreiden met drukknoppen. Bij een schakelaar heb je de aarding niet nodig, maar die moet wel doorverbonden worden. Vergeet ook de bruine fasedraad niet. Die vormt de voeding voor je schakelaar.

TIP
Het is nodig bij de installatie van je kabels ook al even vooruit te kijken naar hoe je een dimmer moet aansluiten, zodat je daarvoor ook de nodige draden op je steekklemmen voorziet.

Let erop dat je de schakelaars recht plaatst en gebruik een waterpas ter controle. Bestudeer grondig het aansluitschema en voorzie de nodige (meegeleverde) steekklemmen en aftakkingen.

Een geconnecteerde schakelaar kun je ook linken aan meerdere drukknoppen. Met extra klassieke drukknoppen kun je de lamp dan vanop meerdere plaatsen bedienen. Deze knoppen sluit je aan waar kabels voor een schakelaar voorzien zijn. Ook zonder programmatie zal alles werken.

 bedieningsscherm installeren

bedieningsscherm

Een touchscreen biedt een overzicht van de installatie, maar kan ook als schakelcontact dienst doen. Eenmaal je alle kabels aangesloten hebt, plaats je het scherm op de sokkel.

 

slimme stopcontacten

Deze kan je vanop afstand aan- of uitschakelen en maken het mogelijk om je stroomverbruik van dat contactpunt – en dus het ingeplugde toestel – op te volgen. Deze sluit je aan zoals een gewoon stopcontact.

 

draadloze bewegingsmelders

Draadloze sensoren werken in combinatie met een geconnecteerd toestel. De bevestiging daarvan gebeurt via een houder, die je kan ophangen met een kleefstrip of met schroeven. Hou rekening met een aangeraden hoogte van 2,5 meter en een detectiehoek van 110°.

 hub op zijn plaats

hub installeren

De hub koppelt alle bedieningen en sensoren met je systeem en het internet. Plaats die bij een stopcontact, liefst in de buurt van een internetaansluiting en – indien mogelijk – je teller.

 

programmeren

Met de software kun je je slimme sturing gaan vormgeven. Ook je bedieningsscherm moet je nog instellen. Hierbij heb je je smartphone en wifi nodig. Daarna kan je testen.

programmeren van de installatie

 

Bezoek easykit.be om een toonzaal in je buurt te vinden

EASYKIT, SLIMME ZELFBOUW
BRUSSELSESTEENWEG 493
9090 MELLE
+3292525643
info@easykit.be
easykit.be

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.