Waarom kiezen voor een warmtepompboiler?

We kennen allemaal de klassieke boiler die warm water levert voor je douche, je bad, je keukenkraan, ... Dat kost allemaal wel wat elektriciteit. Wist je dat je met een warmtepompboiler tot 70% energie kan besparen ten opzichte van een gewone elektrische boiler? We geven mee waarom dit een interessante investering is, en hoe je zelf de plaatsing ervan kan uitvoeren met Easykit!

easykitt echnicus boiler

Met Easykit bespaar je 3 keer!

Je bespaart op je verbruik en je verdient je investering snel terug. Als je je warmtepompboiler plaatst met een zelfbouwpakket van Easykit, bespaar je nog een derde keer, omdat je de installatie zelf doet en daardoor een flinke korting krijgt.

Maak een afspraak bij een Easykit-filiaal in je buurt, zodat er een pakket op maat van jouw woning samengesteld kan worden. Naast alle nodige materialen, zitten daar ook de benodigde gereedschappen bij. Tijdens de plaatsing kan je steeds rekenen op advies van Easykit. Ook het inregelen en de opstart van de warmtepompboiler wordt gedaan door een erkende Easykit-technicus.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler werkt zoals een warmtepomp, maar dan specifiek gericht op het opwarmen van sanitair water. 

De warmtepompboiler kan warmte onttrekken aan de lucht. Die wordt over een warmtewisselaar gestuurd, waar een koelvloeistof de warmte opneemt en verdampt. Deze damp wordt opgezogen door een compressor, die het samenperst. Het gas loopt op in druk en temperatuur en wordt dan naar het buffervat gestuurd.

In het boilervat wordt het water op lage temperatuur gehouden (ongeveer 45 °C). Wanneer je een warmwaterkraan openzet, wordt dat gemengd met koud water, zodat je in douche of bad een ideale temperatuur krijgt. Om bacteriegroei te vermijden, of bij overproductie van de zonnepanelen, wordt het water in het boilervat regelmatig verhoogd tot 60 °C.

warmtepompboiler kopfoto

Wat zijn voordelen van een warmtepompboiler?

Zuinig verbruik

Bij een elektrische boiler resulteert de inbreng van 1 kWh elektriciteit in 1 kWh thermische energie. Bij een warmtepompboiler wordt 1 kWh elektriciteit omgezet in 3,5 kWh thermische energie. Dat komt doordat de warmtepompboiler een groot deel van zijn warmte uit de lucht haalt: 1/3 van het vermogen is afkomstig uit elektriciteit, 2/3 uit de omgeving. Een warmtepompboiler verbruikt dus tot drie keer minder stroom. Zo bespaar je tot 70% op je elektriciteitsfactuur!

Snel terugverdiend

Het lagere verbruik zorgt ervoor dat het verschil in aankoopprijs tussen een warmtepompboiler en een elektrische boiler snel gecompenseerd wordt. In minder dan een of twee jaar heb je de meerprijs van een warmtepompboiler terugverdiend.

Extra voordeel via zonnepanelen

Een warmtepomp werkt op elektriciteit, dus moet hij aangesloten kunnen worden op een stopcontact. Als je de warmtepompboiler koppelt met een zonnepaneleninstallatie, verkort je de terugverdientijd nog meer, omdat deze met een Smart Energy-contact is uitgerust. Door die slimme aansturing, zal de overtollige energie van je pv-panelen het water in de boiler verwarmen. Zo wordt je zelf opgewekte elektriciteit als het ware opgeslagen in de vorm van warm water.

Premies

Wie voor een warmtepompboiler kiest, kan een beroep doen op premies. Recent werd de premie voor warmtepompboilers verdubbeld, je kan nu een premie krijgen van 900 euro in Vlaanderen.

Bekijk de video

Bezoek easykit.be om een toonzaal in je buurt te vinden.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.