- 04 oktober 2022
- | Bron: Professional
Een vochtige kelder? Zo pakt u het vochtprobleem gericht aan!
Een kelder ligt deels of volledig onder de grond. Het hoeft dus niet te verwonderen dat klanten daar vaak met vochtproblemen kampen, van condensatie over insijpelend grondwater tot schimmelvorming. Omdat vocht niet alleen ongezond is voor de woning, maar voor onszelf, pakken we het probleem het best zo snel mogelijk aan. Daarvoor biedt Aquaplan steevast de juiste oplossing, wat de oorzaak ook is.
Barsten, scheuren en lekken dichten
Is de kelder vochtig? Dan moeten we eerst checken of er geen scheuren, barsten of lekken zijn in de muren, vloer of kimnaad. Die kunnen we makkelijk herstellen met het afdichtingsmiddel Waterdruk-Stop van Aquaplan. Met dit soepele, sneldrogende, expanderende cement maken we zowel kleine barsten en scheuren als grotere lekken permanent waterdicht. Zelfs als die lekken onder grote druk staan.

Muren waterdicht maken

Zijn alle scheuren, barsten en lekken dicht? Of vinden we er geen? Controleer dan de keldermuren. Voelen deze vochtig aan? Dan gaan we het best even na uit welk materiaal de kelder opgebouwd is. Zo kunnen we snel de juiste oplossing kiezen.
Bestaan de muren uit cement- of betonblokken? Deze maken we snel waterdicht met Kelder-Bezetting, een witte cementcoating. Extra makkelijk kruisgewijs aan te brengen met een speciale Kelderkwast. Dankzij de microporeuze eigenschappen blijft de ondergrond ademen.
Breng Kelder-Bezetting extra makkelijk kruisgewijs aan met de Kelderkwast
Is de kelder opgetrokken in bakstenen of bezet met cement? Dan kiezen we beter voor Kelder-Epoxy van Aquaplan, op basis van een sterk epoxyhars. Zodra we deze tweecomponenten-epoxycoating aanbrengen, dringt die tot diep in de ondergrond door. Zo maakt Kelder-Epoxy de muren niet alleen waterdicht, maar verstevigt het product ook de wanden, zonder dat de vochtregeling van de constructie verandert.
Beide coatings, Kelder-Epoxy en Kelder-Bezetting, kunnen we op geschilderde ondergronden aanbrengen én overschilderen. Voor een efficiënte én mooi afgewerkte barrière tegen vocht.
Zit het probleem hem in de vloer?
Ontstaan de vochtproblemen niet door de muren? Dan is een vochtige keldervloer misschien de boosdoener. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals grondwater dat te hoog staat of langs scheurtjes in de vloer insijpelt. Gelukkig kunnen we ook de vloer waterdicht maken met Kelder-Epoxy van Aquaplan. De epoxyhars uit dit product is immers erg slijtvast.
Beter voorkomen dan je-weet-wel
Uw klant kampt vandaag nog niet met vochtproblemen in de kelder, maar is het aan het bouwen? Dat is het ideale moment om later onheil te voorkomen. Met een bitumineuze coating zoals Black-Foundations of Ondergronds van Aquaplan geven we de ondergrondse constructie een perfect waterdicht jasje. De elastische coating beweegt met de muur mee en dicht zo barsten of kieren meteen af.

Ventileren
Is de kelder waterdicht? Dan blijft het belangrijk om de ruimte voldoende te blijven verluchten. Anders kan zelfs een waterdichte kelder nog met schimmelvorming te kampen krijgen.
Wilt uw klanten elke optie bieden?
Om definitief van hun vochtige kelder af te raken? Neem dan vandaag nog contact op met uw Aquaplan-vertegenwoordiger, om een Aquaplan-verkooppunt te worden of uw aanbod uit te breiden.
Hoeveel nodig?
Eenmaal de juiste oplossing gekozen, is dé vraag: hoeveel product heeft uw klant nodig? Dat berekent u in een handomdraai met de productcalculators op de productpagina's van Aquaplan.
