Visie van Saint-Gobain Gyproc op het belang van circulair bouwen

'verander, vernieuw en leef'

Duurzaamheid is altijd vanzelfsprekend geweest voor Gyproc. Hun product leent zich er dan ook volledig toe: gips is een zuiver materiaal, dat in principe oneindig recycleerbaar is. Ze zijn er bij Gyproc vast van overtuigd dat gips het bouwmateriaal van de toekomst is, dankzij het veelzijdig karakter, waarmee niet alleen comfortabele en veilige leef-, woon- en werkruimtes gecreëerd worden, maar ook grensverleggende architectuur. In 2011 ontvingen ze zelfs als eerste bedrijf in de Belgische bouwsector het Cradle-to-Cradle-label, wat de vele inspanningen om een gezond en recycleerbaar product te maken duidelijk illustreert.

GYPROC IN EEN NOTENDOP

Gyproc België is onderdeel van de Franse groep Saint-Gobain en sinds 1957 trotse marktleider van bouwsystemen en -oplossingen op basis van gips voor binnenhuis- en ruwbouwafwerking. Door blijvend te investeren en voortdurend te innoveren, maar ook dankzij state-of-the-artproductielijnen en een voorsprong qua knowhow, kan Gyproc die positie als marktleider handhaven. Dat het bedrijf de stabiliteit van een wereldspeler als Saint-Gobain geniet, draagt daar natuurlijk ook aan bij.

Gyproc streeft in zijn innovatieve totaaloplossingen steeds naar optimaal comfort, maximale veiligheid en vrijheid in vormgeving. De producten voldoen ook altijd aan alle hedendaagse vereisten op gebied van brandwerendheid, akoestiek, isolatie en renovatie. Gyproc zet met andere woorden altijd in op de hoogste kwaliteit binnen het meest evenwichtige en complete gamma van bouwsystemen en -oplossingen: gipsplaten en scheidingswanden, muurbekledingen, plafonds, vloeren en toebehoren.

EEN TOEKOMST VOL UITDAGINGEN

“De bouwsector in België staat op een scharnierpunt. De manier waarop we wonen en leven verandert dan ook ingrijpend. De evoluties gaan alle stakeholders in de sector aan: beleidsmakers, architecten, projectontwikkelaars, vakmannen, handelaars, consumenten en ook wij als producent van bouwmaterialen”, zo begint Herman Van der Schoepen (K.A.M Industry & Prefab). “Toekomstgericht zien we drie belangrijke ontwikkelingen: enerzijds de noodzaak om de CO2-uitstoot drastisch te reduceren, anderzijds slim circulair bouwen, wat zich niet alleen vertaalt in hergebruik van materiaal, maar ook recycling in closed loop (C2C). En een derde prioritaire focus op gezondheid en welzijn vertaalt zich in de baseline ‘verander, vernieuw en leef’.

gyproc
Alle Gyproc-platen zijn Cradle-to-Cradle gecertificeerd

Cradle-to-cradle-certificaties

Dankzij een optimaal doorgevoerd eco-efficiënt productieproces en gebruikmakend van een groeiend aandeel gerecycleerd gips in de fabriek in Kallo, zijn alle Gyproc-platen Cradle-to-Cradle gecertificeerd. De gipskartonplaten zijn bedoeld voor toepassing in de binnenafbouw en kunnen worden gebruikt voor het afwerken van muren, plafonds en wanden. Ze zijn samengesteld uit een kern van onbrandbaar gips, omhuld met een sterk karton en geproduceerd volgens de norm NBN EN 520:2009.

Meesturen aan 100% circulair bouwen

Gyproc engageert zich voor de volle 100% om het circulair bouwen mee te sturen, door demonteerbare droge afbouwsystemen te bedenken die in de toekomst makkelijk demonteerbaar zijn en de componenten ervan opnieuw kunnen worden aangewend of gerecycled. Een nauwe samenwerking met gelijkgestemde partners is hierbij onontbeerlijk. Daarnaast focussen ze op de verdere uitbouw van de Gyproc Recycling Service (containerparken/afbraak/grote verwerkers). Zo recycleerden ze in 2019 maar liefst 30.000 ton gips. Vergevorderde recyclageprocessen dus. Naast circulariteit zet Gyproc ook sterk in op het aanbieden van maatwerk, zodat afval al van in de beginfase tot een minimum wordt beperkt.

gyproc
Gyproc focust op de verdere uitbouw van de Gyproc Recycling Service (containerparken/afbraak/grote verwerkers).
Zo recycleerden ze in 2019 maar liefst 30.000 ton gips

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.