- 13 mei 2020
- | Bron: Sanilec
6 redenen om voor een oplossing van Tank-Service te kiezen
Bespaar brandstof en tijd
In het West-Vlaamse Menen timmert Tank-Service aan de weg. Al meer dan 35 jaar biedt het bedrijf van Dirk Robaey totaaloplossingen voor stookolietanks. Van dichtheidscontroles tot omvorming naar regenwaterput: maak kennis met de activiteiten van Tank-Service.
1. Dichtheidscontroles
Het is al sinds jaar en dag de basis van het bedrijf en de basis van een goed werkende stookolietank: een dichtheidscontrole. Om te controleren of een brandstoftank lekvrij is, wordt een ultrasoontest uitgevoerd of wordt het drukverschil gemeten. “Het resultaat van de meeste controles is een lekdichte tank”, zegt zaakvoerder Dirk Robaey. “Maar waar het wel foutloopt is het aan ons om in te grijpen. Daarvoor hebben we heel wat pasklare oplossingen.”
2. Buitengebruikstelling
Zo kan een afgekeurde stookolietank buiten gebruik gesteld worden volgens de Vlarem-wetgeving. Dat kan, als het technisch haalbaar is, door hem professioneel te reinigen en daarna uit de grond te halen. Indien nodig kan de achtergebleven put weer opgevuld worden met aarde of andere verhardingen. Maar ook opschuimen behoort tot de mogelijkheden. Ter plaatse gelaste stookolietanks (bijvoorbeeld in kelders) worden veilig koud geknipt in manipuleerbare stukken. Voor elke situatie zoekt Tank-Service naar de beste oplossing op maat.
Door meer dan 35 jaar ervaring is Tank-Service ervan overtuigd dat het probleem van lekkende ondergrondse tanks aan het volgende te wijten is: vroeger werd de buitenzijde van de metalen ondergrondse brandstoftank voorzien van een laag asfalt. Die had als doel het metaal te beschermen tegen vocht en roestvorming. Maar zelfs al heeft er ook maar één keer een overvulling plaatsgevonden, dan is het haast zeker dat die asfaltlaag opgelost is door de overgelopen stookolie. Het logisch gevolg is dat het onbeschermde ondergronds metaal gaat roesten. Ook de factor zwerfstroom (elektrolyse) is zeker niet bevordelijk voor een ondergrondse tank.
3. Hemelwateropslag
Een betere oplossing dan de afgekeurde stookolietank enkel te neutraliseren is om er een regenwatertank van te maken. “Aan een geneutraliseerde tank heb je in feite niets”, legt Robaey uit. “Wij bieden de simpele oplossing om hem om te vormen naar een regenwatertank. Water is lang een goedkope luxe geweest, maar dat is stilaan gedaan. Het loont daarom heel erg om een buffer te hebben van regenwater. Een tank omvormen gebeurt op dezelfde manier als de tank beleggen met epoxy om die dan opnieuw te gebruiken voor brandstofopslag. Eerst wordt de tank volledig leeggezogen, gereinigd, ontvet en gezandstraald, daarna wordt aan de binnenzijde een beschermende epoxylaag aangebracht.”
Is het technisch niet meer mogelijk om de oude tank om te vormen, dan kan de vrijgekomen ruimte nog altijd benut worden voor een regenwatertank in beton of kunststof. Zo blijven de graafwerken en kosten toch tot het strikte minimum beperkt.
Tank Service zorgt voor opvolging van A tot Z en biedt zo het voordeel van één aanspreekpunt.
Tank Service zorgt voor opvolging van A tot Z en biedt zo het voordeel van één aanspreekpunt.
4. Vandaag of ten laatste morgen uit de nood geholpen
Een van de sterktes van Tank-Service is snelheid. “Ons motto is: wie met een probleem zit, wordt vandaag of ten laatste morgen geholpen”, zegt Robaey. “We kunnen heel snel schakelen en zorgen ervoor dat klanten snel een tijdelijke stookolietank krijgen waarmee ze verder kunnen verwarmen.”
5. Buffertank voor sprinklerinstallaties: goedkoper en veiliger
Grote gebouwen moeten volgens de wet over een sprinklerinstallatie beschikken. De noodgenerator daarvoor werkt op stookolie, maar het reservoir daarvoor is klein: gemiddeld zo’n 300 liter. Omdat de sprinklerinstallaties vaak getest moeten worden, heeft Tank-Service een ideale oplossing in het gamma, namelijk een buffertank van 2.400 liter met pomp. Zo koopt u de stookolie goedkoper aan en beschikt u altijd over voldoende reservecapaciteit.
6. Bespaar diesel en tijd met een eigen tankinstallatie
We hoeven u niet te vertellen dat (bestel)wagens voltanken duur en tijdrovend is. Zélf over een brandstoftank beschikken zorgt ervoor dat dat probleem als sneeuw voor de zon verdwijnt. Die wordt snel en eenvoudig geplaatst door Tank-Service en levert meteen voordeel op. “Elke KMO met een wagenpark van minstens 4 à 5 auto’s heeft baat bij een eigen tankinstallatie”, zegt Robaey. “Die betaalt zichzelf terug. Het systeem is ook heel flexibel: er kan een teller op gezet worden, er kan gemonitord worden wie wanneer getankt heeft, enzovoort. Wij bieden een tank op maat die in elke ruimte geplaatst kan worden.”
De voordelen:
- aankoop van diesel is goedkoper dan in commerciële stations
- u hoeft niet aan te schuiven
- u of de werknemers hoeven niet rond te rijden (= sneller op de werf)
- geen gedoe met tankkaarten